Τρίτη

Hellenic Military Simulation PaintBall Community: The Day After



Μια ανάρτηση που πέρασε στα ψιλά είναι η ανακοίνωση του προεδρεύοντος της κοινότητας των Ελληνικών Ομάδων Milsim, Μπάμπη "Hawk" (αρχηγού της ομάδας των Werewolves) στο group της "κοινότητας" στο Facebook, όπου αναφέρει:


"Δεν ξέρω αν απαιτείτε να γίνει συνάντηση για να είναι επίσημο αλλά εγώ πλέον δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου ως πρόεδρος της κοινότητας. "

Πολλά έχουν λεχθεί για την κοινότητα, για την χρησιμότητα της και για την προσφορά της στον χώρο του Ελληνικού milsim paintball. Επίσης πολλά έχουν λεχθεί για την μη λειτουργία της τους τελευταίους μήνες αλλά και για την δυσλειτουργία της τους προηγούμενους μήνες.


Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα έβλεπε ότι το milism και το σεναριακό paintball στην Ελλάδα, συνέχισε την ανάπτυξη του, χωρίς να περιμένει την συνδρομή της "κοινότητας". Οι παίκτες στα σενάρια αυξήθηκαν, οι ομάδες στα Conflict σχεδόν τριπλασιάστηκαν, πρωτοποριακές ιδέες χρησιμοποιήθηκαν στα παιχνίδια, εξειδικευμένα προϊόντα εισάγονται από τα καταστήματα, και όλα αυτά με τον συνηθισμένο τρόπο που γίνονται τα πράγματα τόσο καιρό.


Οπότε το ερώτημα είναι, χρειαζόταν ή όχι η κοινότητα; Είχε (ή έχει) να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ή από την αρχή ήταν ένα καπρίτσιο κάποιων που ήθελαν να στρέψουν ένα κομμάτι του Ελληνικού paintball όπως τους βόλευε και έφτιαξαν τα πρέπει και τα μη κατά την δική τους νοοτροπία;

Θα τολμήσω να πω ότι η κοινότητα αποδείχθηκε ανίκανη να επιτελέσει τον ρόλο της, λίγη αναφορικά με τον ρόλο που αρχικά ήθελε να διαδραματίσει. Αντί να προσπαθεί να φέρνει κόσμο στο milsim paintball, απώθησε πολλούς και τους έστρεψε είτε σε άλλα είδη είτε τους απομάκρυνε τελείως από το παιχνίδι. 

Λίγοι γνωρίζουν τις απείρου κάλους "συνομιλίες" μεταξύ μελών της κοινότητας στο κρυφό (τότε) group στο Facebook, ή τις παρασκηνιακές κινήσεις που οδήγησαν σε μια θεωρητική διάσπαση του χώρου.

Οπότε ερχόμαστε πάλι στο παραπάνω ερώτημα: χρειαζόταν ή όχι η κοινότητα;

Ναι, χρειάζεται μια κοινότητα για το Milsim paintball. Αλλά μια κοινότητα χωρίς προσκολλήσεις στο παρελθόν, χωρίς μεγαλοστομίες, με πιο ανοιχτά μυαλά και με διάθεση για συζήτηση και για πραγματική προσπάθεια προώθησης του είδους, και που να μην απαιτεί μόνο αλλά να είναι έτοιμη να προσφέρει.

Λυπεί η αποχώρηση του Μπάμπη ο οποίος κάνει σημαντική δουλειά με την ομάδα του. Έχει σίγουρα τους λόγους του. Μήπως (όπως συμβαίνει και με την χώρα μας) η κοινότητα «τρώει» τα παιδιά της, αυτού που έχουν να προσφέρουν αλλά στο τέλος κουράζονται και τα παρατάνε;