Τρίτη

"BLACK MARKET" PAINTBALL & TACTICAL SUPPLIES

Εδώ και λίγες μέρες έκανε την εμφάνιση του στο Facebook μια νέα επειχηρηματική κίνηση από το Paintballonline, με την ονομασία BLACK MARKET.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Αδαμίδη για το νέο αυτό project.



Θοδωρής Καρατόλιος: Black Market λοιπόν. Και το Paintballonline?
Γιώργος Αδαμίδης: To Black Market είναι μια άλλη, παράλληλη δραστηριότητα με το Paintballonline, που «κάθεται» στην ίδια επιχειρηματική πλατφόρμα, αλλά έχει διαφορετικό προσανατολισμό

Θ.Κ: Ποιες είναι οι διαφορές του με το Paintballonline που να χρειάσθηκε να στηθεί κάτι καινούργιο.
Γ.Α: Όπως αναφέρουμε στο εισαγωγικό μας κείμενο, η νέα οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα, απαιτεί νέες επιχειρηματικές πρακτικές. Το Black Market θα τρέχει «μη γραμμικά», δηλαδή δεν θα λειτουργεί σαν ένα κανονικό ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά θα συνδυάζει διαφορετικούς τρόπους πώλησης.

Θ.Κ: Σίγουρα αυτό χρειάζεται περισσότερο εξήγηση.
Γ.Α: Λοιπόν. Οι τρόποι (αρχικά) που θα συνδυάζονται θα είναι:
Προαγορά: εάν κάποιος θέλει κάποιο προϊόν, το οποίο φυσικά δεν το χρειάζεται άμεσα, μπορεί να μας ρωτάει τιμή, και αφού συμφωνήσουμε στην τιμή και τον χρόνο παράδοσης, με μια προκαταβολή «κλείνει» την αγορά, και το παραλαμβάνει αργότερα.
Πλειστηριασμοί: Θα υπάρχουν περίοδοι (όχι τακτικοί) όπου ένα ή περισσότερα προϊόντα (άμεσα παραδοτέα) θα προσφέρονται για πλειστηριασμό, ξεκινώντας με μια πολύ χαμηλή τιμή, και με τρόπο που θα επεξηγήσουμε, θα μπορούν να αγορασθούν από πλειοδότη μέσα σε ένα συγκεκριμένο (μικρό – λίγες μέρες) χρονικό διάστημα .
Προσφορές: Σε συνεργασία με το Paintballonline θα προσφέρονται για άμεση πώληση «πακέτα» προϊόντων, σε πολύ χαμηλές τιμές.
Μεταχειρισμένα: Σε συνδυασμό με το παραπάνω, στα πακέτα θα προσφέρονται και μεταχειρισμένα προϊόντα πελατών, τα οποία θα εμπεριέχονται σε κάποιο πακέτο, και φυσικά θα είναι ελεγμένα για την κατάσταση τους

Θ.Κ: Στην περίπτωση της προαγοράς, πόσος μπορεί να είναι ο χρόνος παράδοσης:
Γ.Α: 10-15 μέρες, ανάλογα το είδος και τις ημερομηνίες αποστολής που έχει ο κάθε προμηθευτής

Θ.Κ: Πόσο σε συμφέρει η προαγορά. Εννοώ, για ένα μικρό προϊόν αξίζει να το φέρεις μόνο του?
Γ.Α: Σίγουρα όχι, αλλά και σίγουρα δεν είναι αυτός ο σκοπός μας με το Black Market. Σε ένα μικρής αξίας προϊόν, ούτε οι τιμές μας θα είναι ανταγωνιστικές, αλλά ούτε θα συμφέρει η αναμονή. Σε αυτή την περίπτωση θα προτείνουμε στον πελάτη να το προμηθευτεί από κάποιον συνάδελφο που θα το έχει ετοιμοπαράδοτο. Η προαγορά συμφέρει (και έχει νόημα) σε ακριβότερα προϊόντα (marker, γεμιστήρες, φιάλες, γιλέκα, άρβυλα), τα οποία δεν είναι εύκολο να βρεθούν στην Ελλάδα, οπότε αξίζει μια κουβέντα παραπάνω.

Θ.Κ: Για να το παίξω πονηρός: γιατί αν είναι έτσι, να μην το αγοράσει κανείς από κάποιο Ευρωπαϊκό κατάστημα κατευθείαν?
Γ.Α: Σωστή απορία. Η απάντηση είναι ότι αν πρόκειται για marker ή κάποιο προϊόν που μπορεί να χρειασθεί service, ο πελάτης είναι σίγουρος αφού σαν εταιρία έχουμε το επίσημο service της Tippmann με εξουσιοδοτημένο τεχνικό, το ίδιο και για τα Smart Parts (πλέον GOG) Ion, όπως και για την βασική συντήρηση των Ego της Planet Eclipse. Φυσικά "μη επίσημα" μπορούμε να επισκευάσουμε σχεδόν τα πάντα. Άλλωστε όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, στεκόμαστε πίσω από τα προϊόντα πουλάμε εδώ στην Ελλάδα.

Θ.Κ: Στον "τίτλο" αναφέρετε και για Tactical εξοπλισμό εκτός του paintball
Γ.Α: Ναι. Τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμαστε με μεγάλους Ευρωπαϊκούς οίκους προμήθειας στρατιωτικών και άλλων παρεμφερών ειδών. Με έναν πολύ χονδρικό υπολογισμό μιλάμε για πάνω από 400.000 κωδικούς. Οπότε πολύ απλά, όπως ανέφερα και στην αρχή, κάποιος μπορεί να μας ρωτήσει για τις Υ αρβύλες, ή το Φ vest, ή την Χ στολή παραλλαγής, ή το Ψ μαχαίρι ή το Ω sleeping bag, κτλ.

Θ.Κ: 400.000 !!! Εντυπωσιακό. Οπότε έτσι καλύπτετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς με τα είδη paintball αλλά και τα είδη tactical.
Γ.Α: Ακριβώς. Οι συνεργασίες στο paintball υπήρχαν, τα τελευταία χρόνια έγιναν και οι συνεργασίες στα tactical είδη, οπότε πλέον μπορούμε να προσφέρουμε ποικιλία και τιμές σε όλο το φάσμα που ενδιαφέρει τον Έλληνα παίκτη.

Θ.Κ: Θα ασχοληθείτε και με χορηγίες
Γ.Α: Δεν είναι στόχος του Black Market να μπει σε τέτοια διαδικασία αφού αυτό ούτως ή άλλως αυτό γίνεταιαπό το Paintballonline.  

Θ.Κ: Λίγο πριν μίλησες ότι «για αρχή» θα υπάρχουν κάποιοι διαφοροποιημένοι τρόποι πώλησης. «Για μετά» τι μπορεί να είναι?
Γ.Α: Μην τα λέμε και όλα. Ας ξεκινήσουμε με αυτά που έχουμε και λίγο-λίγο θα έρθουν και τα επόμενα