Πέμπτη

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ PAINTBALL ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

διαβάσαμε στο agrinionews.gr

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε στο Αγρίνιο το γεγονός πως η ενορία του Αγίου Δημητρίου οργάνωσε ομάδα paintball με το παιχνίδι να διεξάγεται στους χώρους πέριξ της εκκλησίας. Το συρματόπλεγμα με το οποίο περιφράχθηκε ο χώρος αλλά και τα βίντεο που διακινήθηκαν ουσιαστικά με πρωτοβουλία του ίδιου του ναού που τα ανήρτησε στον ιστότοπο του ξένισαν, προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και θετικά σχόλια από πολλούς . Η διχογνωμία καταγράφηκε στις συζητήσεις των πολιτών, τα social media αλλά και τον τοπικό τύπο.



Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες πως οι αντιδράσεις πολιτών έφθασαν μέχρι την Ιερά Σύνοδο αλλά και σε συλλογή υπογραφών. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά που κληθείς από την εφημερίδα «Γεγονός» να σχολιάσει το θέμα , σημείωσε : «Η εκκλησία δεν διχάζει, ενώνει. Θέλω να τονίσω πως δεν πρέπει το μυαλό να πηγαίνει στο πονηρό, γιατί είναι ένα απλό παιχνίδι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη ενορία και ο πατέρας Κωνσταντίνος που μέσα από τις δραστηριότητές του αυτές φέρνει πιο κοντά τους νέους. Η εκκλησία δεν εμπνέει εχθρότητες, μίση και φατρίες. Είναι ένα παιχνίδι για να ενθουσιάζει τα παιδιά που μέσα από τη φαινομενική αντιπαλότητα ενδυναμώνεται η ευγενής άμιλλα και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους. Αυτοί που θέτουν τέτοιες άσχημες λογικές ας δουν το συνολικό έργο της Μητρόπολης και του συγκεκριμένου ναού».


Θα πρέπει πάντως  να επισημανθεί πως από το κατηχητικό του Αγίου Δημητρίου, στο οποίο συμμετέχουν γύρω στα 300 παιδιά, οργανώνονται και άλλα παιχνίδια όπως ο «κρυμμένος θησαυρός». Παιχνίδια που πρότειναν τα παιδιά ενώ η  συμμετοχή τους γίνεται με τη συγκατάθεση των γονέων τους.