Τετάρτη

HSL 2011 - Αντί Ιστοσελίδας (σύντομη προσωρινή περίληψη)

Καθώς η ιστοσελίδα μας αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα, σας παραθέτω σχεδόν αυτούσια κάποια κείμενα από τον επικείμενο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης προς καλύτερη ενημέρωση σας.



Για την σαιζόν του 2011, το Hellenic Speedball League θα διεξαχθεί σε τέσσερα αγωνιστικά σκέλη μιας ημέρας και 2 κύριες κατηγορίες:
  • X-Ball Division: 5-λέπτα παιχνίδια στο γνωστό Race – to – 2 format, χωρίς pit side coaching. H κατηγορία αυτή είναι κλειστή και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες που παραμένουν στο περσινό “pro” division και στην συνέχεια τις θέσεις συμπληρώνουν νέες ομάδες με σειρά κατάταξης.
  • Classic Division: 5-λέπτα παιχνίδια στο κλασσικό M5 format. Η κατηγορία είνα ανοιχτή σε οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες σχετικά με την συμμετοχή των παιχτών σε διαφορετικές ομάδες (δείτε την ενότητα ομάδες παρακάτω)
Επιπρόσθετα, την προηγούμενη ημέρα εκάστοτε αγωνιστικής (το Σάββατο δηλαδή), στο πεδίο που φιλοξενείται η διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα ξεχωριστό αυτοτελές τουρνουά 3-man. Το τουρνουά αυτό θα έχει τις εξής δυο κατηγορίες:
  • Competitive Division: 3-λέπτα παιχνίδια στο κλασσικό M3 format. Η κατηγορία είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή (ανεξαρτήτου συμμετοχής των μελών της σε άλλες ομάδες της διοργάνωσης, δείτε την ενότητα ομάδες παρακάτω). Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ομάδων, για την διεξαξωγή του τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα των ομίλων.
  • Newcomer Division:5-λέπτα παιχνίδια στο ίδιο format με την παραπάνω κατηγορία, με βασική διαφορά ότι απευθύνεται περισσότερο σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη (ή καθόλου) εμπειρία στην αγωνιστική χρωματοσφαίριση και θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα απέναντι σε αντιπάλους αντίστοιχης δυναμικότητας.
Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για το HSL 2011 ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά σκέλος, με 25% έκπτωση σε περίπτωση που κάποια ομάδα επιθυμεί να προπληρώσει όλα τα σκέλη από την αρχή, και περιλαμβάνει την συμμετοχή των μελών της ομάδας και στο 3 man τουρνουά της προηγούμενης ημέρας.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει μόνο στο 3 man event, η συμμετοχή ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο, δωρεάν για την Newcomer Division.
Όσον αφορά τις χρωμόσφαιρες, σε κάθε σκέλος, το πεδίο που φιλοξενεί την διοργάνωση κανονίζει τις τιμές του και τις προσφερόμενες ποιότητες , τις οποίες μπορείτε να δείτε αναρτημένες στην αντίστοιχη σελίδα του κάθε σκέλους.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής μιας ομάδας στην διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά μέσω e-mail ενός αντιπροσώπου της στους διοργανωτές, μέχρι την λήξη της προθεσμίας του εκάστοτε σκέλους. Την πρώτη φορά που δηλώνει μια ομάδα συμμετοχή στην διοργάνωση, ο αντιπρόσωπος θα πρέπει να κοινοποιεί και το ενεργό roster των παιχτών που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο προκείμενο σκέλος.
Περαιτέρω αλλαγές στην σύσταση των ομάδων (προσθήκες στο roster, μεταγραφές) θα πρέπει να κοινοποιούνται μέσω e-mail στην διοργάνωση ακολουθόντας την προβλεπώμενη διαδικασία (δείτε την ενότητα ομάδες παρακάτω).
Στην δήλωση συμμετοχής & σύστασης ομάδας παρακαλείσθε όπως δηλώσετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του κάθε παίχτη (όχι nicknames) όπως αυτό αναγράφεται σε κάποια ταυτότητα ή διαβατήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση του από την γραμματεία ή τους διαιτητές. Επίσης, προαιρετικά, μπορείτε σε κάθε παίχτη να μας κοινοποιήσετε και επιθυμητό μέγεθος T-Shirt.
Επιπρόσθετα, είναι ισχυρά επιθυμητό να συνοδεύεται η δήλωση συμμετοχής με φωτογραφίες ταυτότητας των παιχτών σε ηλεκτρονική μορφή (ή υπόδειξη της σελίδας της ιστοσελίδας του the League απ’όπου μπορούμε να τις βρούμε) καθώς και 2 banners με το logo της ομάδας, ένα 200x50 και ένα 100x100 για περαιτέρω χρήση από την διοργάνωση στην ιστοσελίδα της και πιθανά έντυπα.

Διαιτησία & Πειθαρχικές Διαδικασίες
Για την αγωνιστική σαιζόν του 2011, κύριος υπεύθυνος για τα δρώμενα εντός του αγωνιστικού χώρου είναι ο αρχι-διαιτητής Jaques Lerios. Σε περίπτωση που κάποιο παράπτωμα απαιτεί περαιτέρω αντιμετώπιση (αντιαθλητική συμπεριφορά, χειροδικία, παραβίαση των κανονισμών περί σύσταση ομάδος, κλπ) θα μεταφέρεται το ζήτημα στο πειθαρχικό συμβούλιο της διοργάνωσης όπου θα κρίνεται το αν θα πρέπει να αποδοθούν περαιτέρω διοικητικές ποινές (αποκλεισμός επιπλέον αγωνιστικής – αποκλεισμός από την διοργάνωση) στους παραβάτες.

Ομάδες
Για την αγωνιστική σαιζόν του 2011 έχει αποφασισθεί η σύσταση των ομάδων (roster) να είναι κλειστή και να μην επιτρέπεται σε έναν παίχτη να συμμετέχει σε περαιτέρω από μια ομάδες. Ο μέγιστος αριθμός παιχτών που μπορεί να έχει μια ομάδα στο roster της είναι 14, και θα πρέπει να έχουν δηλωθεί είτε στην αρχική δήλωση συμμετοχής, είτε με νέο e-mail στην διοργάνωση πριν την λήξη της προθεσμίας εγγραφών για το επόμενο σκέλος.
Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί η 3-man διοργάνωση στην οποία οι ομάδες μπορούν να έχουν ότι σύσταση θέλουν (και διαφορετική άνα σκέλος) καθώς και η πιθανή μεταγραφή ενός παίχτη.
Αλλαγές στην σύσταση των ομάδων (προσθήκες / μεταγραφές) είναι εφικτές μέχρι και το τέλος του 3ου σκέλους. Για ευνόητους, πιστεύουμε λόγους, δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή στην σύσταση των ομάδων από το 3ο σκέλος και πέρα.

Μεταγραφές
Κάθε παίχτης έχει δικαίωμα να κάνει μια μεταγραφή κατά την διάρκεια της σαιζόν. Με τον όρο μεταγραφή αναφερόμαστε στην οριστική και αμετάκλητη μετακίνηση του παίχτη από το roster της μιας ομάδας σε αυτό μιας άλλης. Για την υλοποίηση της μεταγραφής χρειάζεται να αποστείλλει σχετικό e-mail και ο παίχτης, και ο εκπρόσωπος της νέας ομάδας στην οποία μεταφέρεται.
Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αποδεχτεί μέχρι 4 μεταγραφές κατά την διάρκεια της σαιζόν.