Δευτέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ CONFLICT


Η περίοδος 2010-2011 έκλεισε ιδιαίτερα επιτυχημένα για το πρωτάθλημα milsim και tactical paintball, Conflict.

Στα τέλη του 2007 το «Paintballonline» και η «Δέξον» αποφάσιζαν να πάρουν το ρίσκο και να βγάλουν το Milsim paintball από την αφάνεια και το περιθώριο, παρουσιάζοντας μια σειρά τουρνουά mislim δίπλα στο επιτυχημένο RPPL (Rec Players Paintball League).



 Γνώριζαν ότι το όλο εγχείρημα εύκολα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε παταγώδη αποτυχία, όμως η αγάπη για το Milsim paintball, η πίστη στην ιδέα παρ’ όλα τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και το μεράκι των παικτών των λίγων (τότε) ομάδων, οδήγησε στην εδραίωση του Conflict θέτοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά τους κανόνες στο milsim paintball που ακόμα ακολουθούνται στα περισσότερα milsim event (διαχωρισμός γεμιστήρων ανάλογα την θέση του παίκτη, ειδικότητες, συγκεκριμένος αριθμός μεταφερόμενων paintballs και άλλα), και αποτελώντας την πλέον απαιτητική σειρά αγώνων milsim παγκοσμίως, με διαφορετικές αποστολές  ανά τουρνουά, που δοκιμάζει τις ομάδες σε ένα εύρος αντικειμένων και δεξιοτήτων.

Την περίοδο του 2010-2011 διοργανώθηκαν 6 τουρνουά, και οι ομάδες δοκιμάστηκαν σε:

  • Night Ops, με άμυνα-επίθεση και προστασία/ακύρωση VIP
  • Search & Destroy CQB, με τοποθέτηση και απενεργοποίηση βόμβας
  • Multiple targets domination, σε urban περιβάλλον
  • Special Ops Take & Hold με προσπάθεια ανάκτησης υλικών ανάμεσα σε οχήματα
  • Search & Rescue πιλότου σε περιβάλλον «ζούγκλας»
  • Urban ops, με άμυνα-επίθεση και προστασία υλικού


Στα τουρνουά πήραν μέρος συνολικά 24 ομάδες Milsim/tactical paintball, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του project που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια.

Τελειώνοντας την προηγούμενη περίοδο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των ομάδων, με σκοπό την συζήτηση πάνω στην βελτίωση του Conflict. Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για αλλαγές, προσθήκες, διορθώσεις αλλά και απαλοιφές κανόνων που ίσχυαν έως τότε.  Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ο νέος κανονισμός του Conflict, ο οποίος το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό, δίνοντας  μεγαλύτερη βαρύτητα  στον Tactical και Milsim προσανατολισμό του,  αλλά ταυτόχρονα κάνοντας το πιο προσιτό  σε νεοσύστατες ομάδες, ενώ παράλληλα έχει διορθώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να προξενούσαν παρεξηγήσεις.

Τα κύρια από τα νέα ή αλλαγμένα στοιχεία στο νέο Conflict είναι:

  • Αλλαγή αριθμού παικτών ομάδων από 6 σε 5
  • Δημιουργία 2 ανοιχτών κατηγοριών με την πρώτη να αποτελείται από τις  8 πρώτες ομάδες του τρέχοντος πρωταθλήματος ενώ οι επόμενες, μαζί με τις καινούργιες θα αποτελέσουν την Division 2, με σκοπό οι νέες ομάδες να μην έχουν πιθανώς τον «φόβο» να αναμετρηθούν με πολλές «έμπειρες» ομάδες από την αρχή. Οι κατηγορίες θα είναι ανοιχτές και οι ομάδες θα ανεβαίνουν ή θα κατεβαίνουν από  σκέλος σε σκέλος  ανάλογα την θέση κατάταξης στην γενική βαθμολογία. Δηλαδή πάντα οι πρώτες 8 ομάδες σε βαθμούς θα αποτελούν την Division 1.
  • Εισαγωγή ενός τουρνουά που να έχει ατομικά αγωνίσματα (όπως στο Conflict 2009)
  • Να μην συναντώνται «αδερφικά» μεταξύ τους squad τουλάχιστον σε πρώτες φάσεις
  • Conflict Dollars: σε κάθε σκέλος οι πόντοι που θα κερδίζει η ομάδα θα μετατρέπονται σε οικονομικές μονάδες, με τις οποίες θα μπορεί να αγοράζει διάφορα «προϊόντα» ή υπηρεσίες, όπως, επιπλέον paintballs, επιπλέον ειδικότητα παίκτη, επιπλέον πολυβολητή, επιπλέον παίκτη, και άλλα
  • Εισαγωγή ειδικοτήτων στα τουρνουά, με συγκεκριμένους παίκτες που θα μπορούν αν εκτελέσουν αποστολές που θα δίνουν πόντους στις ομάδες, όπως Sniper, Medic, Demolition man, Heavy Weapons expert, Tech expert, Engineer, Intelligence expert, scout, και άλλες


Ο πλήρης κανονισμός θα αναρτηθεί στο site του Conflict τις προσεχείς ημέρες

Φυσικά οι αποστολές σε κάθε τουρνουά θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένες σε εξομοίωση πραγματικών ειδικών επιχειρήσεων, όπου η ακρίβεια, η συνεργασία και η ταχύτητα φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Conflict  για την τρέχουσα περίοδο θα αποτελείται από 6 τουρνουά, συν ένα παιχνίδι σεναρίου, στο οποίο οι ομάδες θα κερδίζουν bonus πόντους.

Όπως αναφέρθηκε, έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια φέτος να μπορούν να λάβουν μέρος παίκτες που δεν έχουν ομάδα, μέσα από ένα σύστημα όπου με ευθύνη της Διοργάνωσης θα δημιουργούνται μικτές ομάδες, ή θα συμπληρώνοντες υπάρχουσες.

Τέλος, στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκονται μια σειρά από event τα οποία το Conflict θα διοργανώνει συνεργατικά, με διάφορους φορείς, με σκοπό την προετοιμασία παικτών και ομάδων, και την  προώθηση του tactical milsim paintball, αλλά και του paintball γενικότερα.

Το Conflict θα ξεκινήσει με το πρώτο τουρνουά την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.  Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα με τις ημερομηνίες, τους χώρους διεξαγωγής και τις αποστολές ανά τουρνουά.