Παρασκευή

ARGONAUTS SNIPER LEAGUE WINTER 2011-2012

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για το χειμερινό πρωτάθλημα speedball. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση.

Το Ημερολόγιο μας έχει ενημερωθεί με όλες τις ημερομηνίες των event του Winter Sniper League


Η εκστρατεία συνεχίζεται!
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, πέρσι τέτοια εποχή μετά από πρωτοβουλία του Sniper Club paintball field παληνης(Νεκταριος) και μετέπειτα συμμετοχής των περισσότερων πεδίων και καταστημάτων του Ελληνικού Paintball, έτρεξε μια σειρά από τουρνουά που είχε σαν κύριο στόχο να χρηματοδοτήσει μια φιλόδοξη προσπάθεια προώθησης της ελληνικής αγωνιστικής χρωματοσφαίρισης και να εκπληρώσει το όνειρο πολλών μελών τις κοινότητας, την συμμετοχή στο Millennium Series, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση speedball.

Παρόλο που πολλά ακούστηκαν για αυτή την κίνηση, θετικά και αρνητικά, θεωρούμε ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, και η ομάδα των Αργοναυτών που δημιουργήθηκε μέσα από την κοινότητα κατάφερε με το παραπάνω να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τόσο των χορηγών, όσο και των αγώνων. Με γνώμονα αυτά, και κατόπιν επικοινωνίας με αυτούς που συμμετείχαν πέρσι και αρκετούς άλλους που επιθυμούν να συμμετέχουν στο μέλλον, αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε εδώ και να πάμε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω.

Έτσι, για την σαιζόν του 2012, ο στόχος μας είναι να χορηγήσουμε 3 ομάδες αντί για μια που στείλαμε πέρσι. Συγκεκριμένα, για την επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να στείλουμε μια ομάδα Αργοναυτών στην D2 του Millennium, μια στην D3, και σε συγκεκριμένα σκέλη μια έξτρα ομάδα στην D3, με τον ίδιο τρόπο χορηγίας όπως πέρσι (πληρωμένη συμμετοχή στα τουρνουά, πληρωμένο paint, επιδότηση των αεροπορικών εισητηρίων και σημαντικές εκπτώσεις στην αγορά εξοπλισμού).

Όπως πέρσι το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί από τις χορηγίες των επαγγελματιών του χώρου και από τα έσοδα των Sniper League & Rec League, έτσι και φέτος ανακοινώνουμε μια σειρά διοργανώσεων κατά την διάρκεια του χειμώνα. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και επειδή παράλληλα πιστεύουμε ότι πλέον το μέλλον της αγωνιστικής χρωματοσφαίρισης είναι το x-ball, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από events που θα επιτρέψει σε όλους να πάρουν μια καλή γεύση του format χωρίς να μπουν σε δυσανάλογα έξοδα ή να χρειαστεί να βρουν επιπλέον παίχτες για να καλύψουν τις ανάγκες του format. Συγκεκριμένα, τα κύρια events του Winter League θα είναι 3-man X-Ball (race to 2) με τελικά κατατακτήρια παιχνίδια race to 3. Επιπρόσθετα θα γίνουν και άλλα δυο events σε διαφορετικό format (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω).

Η βασική διαφορά με την περσινή χρονία έγκυται στον τρόπο επιλογής των παιχτών που θα συμμετέχουν στις ομάδες των Αργοναυτών. Αντί για κλήρωση, αυτή την φορά οι παίχτες που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν μέσω μιας trial διαδικασίας η οποία θα τρέχει παράλληλα με τα τουρνουά. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο πριν από κάθε τουρνουά (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω) και υπό την επίβλεψη των προπονητών των Αργοναυτών θα λαμβάνουν χώρα προπονήσεις / trials για την ομάδα. Τα trials θα έχουν διάρκεια 3-4 ώρες κάθε φορά και θα απαρτίζονται από ατομικές & ομαδικές ασκήσεις, προπονητικά παιχνίδια και θεωρία. Τα trials είναι ανοιχτά για όλους τους ενδιαφερόμενους, ακόμα και γι’αυτούς που δεν επιθυμούν/δύνανται να πάνε στο εξωτερικό, μια και θα τους δωθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και να βελτιωθούν σαν παίχτες της αγωνιστικής χρωματοσφαίρισης. Είναι πολύ πιθανό δε, σε κάποια από τα trials να συμμετέχουν και κάποιοι pro παίχτες τους εξωτερικού σαν coaches, αλλά επειδή ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε κάτι επίσημο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα trials και την διαδικασία επιλογής θα δωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του winter league η οποία θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Head Coach της ομάδας για την φετεινή χρονιά θα είναι ο γνωστός σε όλους Jacques Lerios, με βοηθούς τους Ιωσήφ Γαλανάκη(Iosgal), Παναγιωτης Γκοτσης (papagolf ) Στέφανο Κωτσiοπουλο (Stefanos) Γενικός υπεύθυνος του όλου εγχειρήματος είναι όπως και πέρσι ο Νεκτάριος Σταμπολίδης. (nektarios)

Το πρόγραμμα των διοργανώσεων έχει ως εξής:

12/11/2011 – PRO REF Course – Sniper Club – 10:00 έως 18:00
Ο Euroref Jacques Lerios θα παραδώσει το πρώτο σε μια σειρά από courses που θα έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο από Έλληνες διαιτητές. Τα επόμενα courses εξαρτόνται από την συμμετοχή και την πρόοδο των συμμετεχόντων. Όλα τα έσοδα από τα ref courses θα διατεθούν για την χορηγία των Αργοναυτών.

13/11/2011 – 3-man X-Ball – Sniper Club πρωτο σκελος
Το πρώτο σκέλος από τα 4 κύρια events του Winter League. Συμμετοχή 60 euro ανά ομάδα, race to 2, paint 37/40/45 όπως συνήθως.

9/12/2011 – Argonauts Trials – Play Paintball Arena – 18:00 και
10/12/2011 – Argonauts Trials – Play Paintball Arena – 13:30
Το πρώτο trial/training course για την επιλογή των παιχτών.

11/12/2011– 3-man X-Ball – Xtreme Paintball
Το δεύτερο σκέλος από τα 4 κύρια events του Winter League. Συμμετοχή 60 euro ανά ομάδα, race to 2, paint 37/40/45 όπως συνήθως.

13/01/2012 – Argonauts Trials – Xtreme Paintball – 18:00 και
14/01/2012 – Argonauts Trials – Xtreme Paintball – 13:30
Το δεύτερο trial/training course για την επιλογή των παιχτών.

15/01/2012 – 3-man X-Ball – Play Paintball Arena
Το τρίτο σκέλος από τα 4 κύρια events του Winter League. Συμμετοχή 60 euro ανά ομάδα, race to 2, paint 37/40/45 όπως συνήθως.

27/01/2012 – Argonauts Trials – Play Paintball Arena – 18:00 και
28/01/2012 – Argonauts Trials – Play Paintball Arena – 13:30
Το τρίτο trial/training course για την επιλογή των παιχτών.

29/01/2012 – Κοπή Πίτας & Εορταστικό Event – Xtreme Paintball
Κοπή πίττας της διοργάνωσης και των Αργοναυτών, μαζί με χαλαρό 7-man event εορταστικού χαρακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. Επίσης, στο event αυτό θα ανακοινωθούν οι πρώτες λίστες επιλογής για τις ομάδες των Αργοναυτών.

17/02/2012 – Argonauts Trials – Xtreme Paintball – 18:00 και
18/02/2012 – Argonauts Trials – Xtreme Paintball – 13:30
Το τέταρτο trial/training course για την επιλογή των παιχτών.

19/02/2012 – 3-man X-Ball – Sniper Club
Το τελευταίο σκέλος από τα 4 κύρια events του Winter League. Συμμετοχή 60 euro ανά ομάδα, race to 2, paint 37/40/45 όπως συνήθως. Απονομή βραβείων για το overall.

16/03/2012 – Argonauts Trials – Sniper Club – 18:00 και
17/03/2012 – Argonauts Trials – Sniper Club – 13:30
Το τελευταίο trial/training course και η τελική επιλογή των παιχτών.

18/03/2012 – Winter X-Ball Cup – Xtreme Paintball
Για το κλείσιμο της χειμερινής σαιζόν, ένα κανονικό stand alone x-ball τουρνουά για να μπούμε και επίσημα στο πνεύμα του Millennium. Race to 2 με Race to 3 finals. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Λεπτομέρεις Διεξαγωγής 3-man X-Ball
Τα κύρια event της σαιζόν θα είναι 3-man X-Ball race to 2 format, με τις ομάδες να παίζουν ενναλάξ στα διαλλείματα μεταξύ των πόντων. Οι ομάδες θα χωρίζονται σε ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και σε κάθε σκέλος θα προκρίνονται στους τελικούς οι Top 4, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παίζουν ένα κατατακτήριο παιχνίδι με ομάδα αντίστοιχης θέσης από άλλο όμιλο. Τα τελικά και τα κατακτήρια παιχνίδια θα είναι race to 3 format.
Μέγιστος αριθμός συμμμετοχών: 24 ομάδες. Σε περίπτωση που θα υπάρχει υπερκάλυψη αυτού του αριθμού και δεν επιτρέπει η διάρκεια της ημέρας να προσθέσουμε επιπλέον ομάδες, προτεραιότητα θα δίνεται στις ομάδες που απαρτίζονται από παίχτες που συμμετέχουν στα trials.

Τα roster είναι ανοιχτά (κοινώς μπορεί όποιος θέλει να παίζει όπου θέλει σε κάθε σκέλος – αλλά σε μια ομάδα ανά σκέλος) αλλά κάθε ομάδα έχει ανώτατο όριο τους 5 παίχτες roster σε κάθε σκέλος. Πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής και παιχτών σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Head Ref των διοργανώσεων θα είναι ο Jacques Lerios και το υπόλοιπο ref team θα απαρτίζεται από τους συμμετέχοντες στα Pro Ref seminars.

Χορηγοί
Οι Αργοναύτες ξεκίνησαν σαν μια ομάδα από την κοινότητα των παιχτών της χρωματοσφαίρησης για την κοινότητα, και είναι λογικό να μην πηγαίνανε πουθενά χωρίς την υποστήριξη της και των επαγγελματιών του χώρου. Οι χορηγοί για την σαιζόν του 2011-2012 σε πρώτη φάση είναι:
• Anthrax Custom Designs
• Play Paintball Arena Σπάτα
• Sniper Club Παλήνη
• Xtreme Paintball Μαλακάσα
• Dynamite Paintball Θεσσαλονίκη
• Athens Paintball Battlefield Μαλακάσα
• και έπονται αρκετοί ακόμα.

Ερωτήσεις, Απορίες, κλπ

Είναι λογικό (από το μέγεθος του εγχειρήματος) ότι υπάρχουν πολλά σημεία που δεν έχουν καλυφθεί από την παρούσα ανακοίνωση, αλλά θεωρήσαμε σωστό να την κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο μαζεμένη και επί της ουσίας, και όχι να παραθέσουμε ένα κείμενο εγκυκλοπέδια που θα κουράσει αντί να ενημερώσει. Στόχος μας είναι να δώσουμε πλήρη και καθολική ενημέρωση για τα δρώμενα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης όταν αναρτηθεί. Μέχρι τότε για τυχόν απορίες, σχόλια, προτάσεις συνεργασίας, κλπ παρακαλούμε να μην κάνετε χρήση του forum αλλά να επικοινωνείτε αυτοπροσώπως με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης
(Νεκτάριος Σταμπολίδης +30 6937177793).


See you in the field,

Οι διοργανωτές
Νεκτάριος Σταμπολίδης, Γιώργος Κουτσούγερας, Χρήστος Παληογιώργος,