Τρίτη

CONFLICT: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Μια δύσκολη περίοδος ολοκληρώθηκε για το Conflict και μια δυσκολότερη ξεκινάει. Σε πείσμα των καιρών, την χρονιά 2011-12 στο Conflict συμμετείχαν 17 ομάδες, σε 6,5 τουρνουά (μια που το ένα που διακόπηκε τελικά αποφασίσθηκε η ακύρωση του).

Ο βαθμός δυσκολίας και φέτος ήταν εξίσου υψηλός σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, μια που οι ομάδες κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε πολλά διαφορετικά είδη αποστολών, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παρεμφερή πρωταθλήματα παγκοσμίως όπου οι ομάδες διαγωνίζονται σε συγκεκριμένα format.  Οι αποστολές που διαγωνίστηκαν οι ομάδες ήταν:

  • Αποκομιδή αντικειμένων σε σημείο μέσα σε αντίπαλη παράταξη
  • Αποκομιδή τραυματία σε πολυεπίπεδη «αστική» περιοχή, με χρήση οχήματος και αντιαρματικού
  • Σενάριο με συνεργασίες ομάδων σε έκταση 30 στρεμμάτων με 4 αντικειμενικούς σκοπούς
  • Το “Commando” Που αποτελείται από 7 ατομικές δοκιμασίες παικτών σε ειδικά αντικείμενα
  • Ασφαλής διάσωση πληροφοριοδότη σε αστική περιοχή
  • Προστασία και επέκταση συνοριακής γραμμής
  • Scavenger τύπου παιχνίδι, σε woodsball πεδίο με τεχνικές κατασκευές  


Μετά από προτάσεις και παρατηρήσεις των ομάδων, αποφασίσθηκαν αλλαγές και διορθώσεις με τις οποίες το Conflict μπαίνει σε μια νέα περίοδο με αποτελεσματικότερη διαιτησία, μεγαλύτερη αληθοφάνεια και ανώτερο ανταγωνισμό.

Η ιδιαιτερότητα όμως φέτος είναι ότι αφουγκρασόμενοι τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης της χώρας μας, και παρ’ ότι έχει γίνει ο προγραμματισμός μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, η διοργάνωση θα παρακολουθεί προσεκτικά και θα αναπροσαρμόζει σε συνεργασία με τις ομάδες την συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε αφ’ ενός να μην χάσει την ροή και την ανταγωνιστικότητα του, αφ’ εταίρου όμως να μην πιέσει ή να μην απαξιώσει τους συμμετέχοντες.

Ο προγραμματισμός για τα τουρνουά μέχρι το τέλος του 2012 είναι:

  •          Κυριακή 7 Οκτωβρίου, Θήβα
  •         Κυριακή 4 Νοεμβρίου, Αθήνα
  •          Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, Αθήνα

Τα υπόλοιπα τουρνουά θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με άλλες διοργανώσεις, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του φετινού Conflict είναι η τηλεοπτική του παρουσία. Ήδη έχει κλείσει η συμφωνία με το τηλεοπτικό κανάλι «STAR Κεντρικής Ελλάδας» (ευχαριστούμε τον Πρόδρομο Πυτιρόπουλο των Winter-X για την επαφή)  για την κάλυψη του Conflict, τόσο με αναφορά στην αθλητική ειδησεογραφία, όσο και για μόνιμη παρουσία video στην υπηρεσία Web TV. Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω κανάλι βρίσκεται και στο «μπουκέτο» προγραμμάτων του Conn-X TV.

Σημαντική όμως είναι και η προσθήκη ενός άλλου ανεξάρτητου με την αγωνιστική σειρά τουρνουά, του “Europe Conflict Cup”. Πρόκειται για ένα τουρνουά, βασιζόμενο στους κύριους κανονισμούς του Conflict, αλλά και στον κλασσικό τρόπο παιχνιδιού του πάλαι ποτέ SPPL. Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Άνοιξη στην Βόρειο Ελλάδα, με συμμετοχές από αρκετές χώρες της Ευρώπης με τις οποίες ήδη είμαστε σε στενή συνεργασία και θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί κάτι τέτοιο. Περισσότερα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα ανακοινώνουμε τα σημεία εκείνα του Conflict τα οποία έχουν αλλαχθεί, έχουν δεχθεί προσθήκες ή έχουν προστεθεί για πρώτη φορά.

Ευχόμαστε μια καλή χρονιά σε όλους.