Παρασκευή

DEADBOXER RETURNS (ΜΕΡΟΣ Α')

Μετά από πολύ καιρό έχουμε νέα τοποθέτηση του αμφιλεγόμενου Deadboxer ο οποίος επέστρεψε ορεξάτος, οπότε θα τον δημοσιεύσουμε σε 2 ή και 3 μέρη μια που ακόμα δεν έχει σταματήσει να γράφει...

(υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού)


Εντάξει λοιπόν. Με ψάξατε, ελπίσατε ότι γλυτώσατε από μένα (σχεδόν), αλλά αφού με ψάξατε, είπα να μην σας απογοητεύσω. Γεια σου Νάσο.

Έχω ξαναπεί ότι στα ξένα δεν μου μένει πολύς χρόνος να επικοινωνώ  και να μαθαίνω όλα τα κουτσομπολιά της  κοινότητας μας, αλλά όπως και να έχει, μαθαίνω αρκετά. Τώρα που το σκέφτομαι, ναι, αρκετά πολλά. Γύρω-γύρω, από όλα και για όλα.
Ξέρω ότι δεν με αντέχετε, αλλά λέω να δοκιμάσω λίγο ακόμα την υπομονή σας.

==========================================================

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν και αντιλαμβάνονται όλοι ότι το paintball στην Ελλάδα περνάει βαθειά κρίση, ότι πρέπει επειγόντως να κάνουμε κάτι, αρκετοί αρμενίζουν στα πέλαγα, ή ναι και καλά προσπαθούν να το σπρώξουν  παρακάτω, σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Να το εξαφανίζουν επειδή αυτοί δεν μπορούν ή ή δεν συμφωνούν ή δεν θέλουν, ή τελωσπάντων επειδή αυτοί θα επιβιώσουν έτσι και αλλιώς.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η κατάντια του speedball, που αποτελεί και την  βιτρίνα  του paintball (αποτελεί;). Ναι. Κατάντια αδέρφια. Μετά από 5-6 πέτρινα χρόνια, και καλά έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, η μεγάλη απόδραση, υπήρξε σύμπνοια, είδαμε φως και έγινε ένα και μοναδικό πανελλήνιο πρωτάθλημα (μεγάλη η χάρη του βοήθεια μας), αυτό που όλοι ελπίζαμε και προσευχόμασταν, αυτό που θα μας έκανε Ευρώπη και στο paintball. Και έγινε και η ΕΟΑΧΕ (Ένωση Ομάδων Αγωνιστικής Χρωματοσφαίρισης – από τα πιο σύντομα ανέκδοτα). 

Τώρα θα ρωτήσετε, μα ποιοι σου φταίνε ξαφνικά; Όλοι.

Ας πάρουμε τους διοργανωτές. Με το καλημέρα είχαμε το φύγε εσύ, έλα εσύ, ψιτ έλα και εσύ που περνάς από έξω αλλά για λίγο, για να φθάσουμε 1 χρόνο μετά να ξαναδιαλυθούμε σε 2 πρωταθλήματα, να τα χώνουν οι μεν στους δε (στην πραγματικότητα οι παρατρεχάμενοι του ενός στους  παρατρεχάμενους του άλλου) και να φθάσουμε στο «τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα». Οι τιμές δεν έπεσαν, ο ανταγωνισμός δεν ανέβηκε, οι αρπαχτές περίσσεψαν, η ποιότητα χαμήλωσε. Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το σημείο.

Πάμε λίγο ΕΟΑΧΕ. Αρχικά, με το νέο πανελλήνιο μοναδικό πρωτάθλημα, δημιουργήθηκε και η ΕΟΑΧΕ (αυτό που μας έλειπε δηλαδή) και μπήκαν για αρχή μόνο οι ομάδες με κάποια Χ ιστορία (εμπειρία το είπαν). Και τι προσέφερε; Μερικές μυστικιστικού τύπου συναντήσεις (όχι δεν φορούσαν ποδίτσες), κάποια επαναστατικά τσιτάτα, brainstorming για την πρόοδο του Ελληνικού Paintball, και αυτά. Θεωρητικά ήταν το αντίπαλο δέος (αλλά και συνεργάτες πάνω απ’όλα) πασών των 
διοργανωτών. Και όταν δόθηκε η ευκαιρία με την πρώτη «εθνική» ομάδα για το Nations Cup του Millennium, τα κάνανε σαλάτα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Το ‘θελαν οι ιθύνοντες; Το έκαναν επίτηδες; Εξηγήσεις δόθηκαν αλλά άλλους έπεισαν, άλλους όχι, και άλλους τους προβλημάτισαν.

Διοργανωτών τροπάριο συνέχεια : φθάνουμε φέτος και ξαναγίναμε δύο πρωταθλήματα. Άντε καλά. Από την μία η θεωρητική συνέχεια του κοινού πανελληνίου, και από την άλλη η νέα επαναστατική ιδέα με την «δωρεάν» συμμετοχή (δεν γελάτε εδώ, λίγο μετά παρακάτω). Συνήθως λένε ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή και μπλα, μπλα, μπλα.  Όμως λέγανε ότι και το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα, πάλι θα λειτουργούσε προς όφελος του καταναλωτή. Ε; Μας δουλεύουν; Δουλευόμαστε; Δεν ξέρω.

Οπότε ξεκινάμε, όλα καλά, όλοι ευτυχισμένοι με την επιλογή τους, λίγες μπηχτές οι από εδώ παρατρεχάμενοι στους εξ’από’ δω,  super η διαιτησία, super  τα γήπεδα, μεγάλος ο ανταγωνισμός, καλές οι τιμές και καλή η ποιότητα στις μπίλιες.

Αλλά κανείς δεν κοίταξε το πισωγύρισμα όπου έπρεπε να βαρέσει καμπανάκι. 12 ομάδες στο ένα, 8 στο άλλο. Σχεδόν εκεί που αφήσαμε την παλιά προ ενός μόνο πρωταθλήματος εποχή με τα 2 ανταγωνιστικά και τότε πρωταθλήματα. Αλλά τώρα παίζουμε X-Ball, ξέχασα. Φθάνουμε στο 3ο τουρνουά της μιας σειράς, το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες αναβάλλεται και γίνεται «προπονητικό» (ω!). Άντε καλά, συμβαίνουν τέτοια (αλλά δεν δόθηκε κάποια ιδιαίτερα πειστική δικαιολογία για το γιατί, το κάναμε γαργάρα, πάει αυτό, πάμε γι’άλλα). Το άλλο πρωτάθλημα ανακοινώνει τουρνουά στην Θεσσαλονίκη. Χαράς ευαγγέλια, όλοι Σαλλλλονίκη αδέρφια, μπουγάτσα και τα τοιαύτα, και τσουπ, να σου μόνο οι Jesters εξ Αθηνών στην Θεσσαλονίκη. Φρένο, στοπ, time out. Η ομάδα του διοργανωτή; Ο ίδιος ο διοργανωτής; Ο μπατζανάκης του; Ο ξάδερφος του κουνιάδου της θείας του γείτονα του; Μια ομάδα ακόμα βρε παιδάκι μου; Τίποτε; Πολλά ζητάω ε;

Και ας παίξουμε το «δωρεάν» πρωτάθλημα, Race to 4. Ναι, ναιιιι, α, όλα κι όλα, στο δικό μας το πρωτάθλημα παίζουμε Race to 4 γιατί είμαστε large paintball pro shit παίκτες και δεν κοροϊδεύουμε παίζοντας Race to 2. Γιατί Race to 4 παίζουν και στο Millennium και η μαμά μας, μας έδερνε μικρούς όταν δεν βλέπαμε Millennium X-Ball στην τηλεόραση και το γυρνούσαμε στα μικιμάου τα 5-man και τα άλλα. Πλήρωνε τώρα large paintball pro shit ομάδα 20 κούτες (κλαπ! καρπαζιά -  δωρεάν είπαμε).  Και με διαιτησία για τα πανηγύρια και τα κλάματα και βάλε την σφυρίχτρα εκεί που ξέρεις (κλαπ! καρπαζιά -  δωρεάν είπαμε).

Τώρα θα πείτε πάλι, ρε Deadboxer. Με τους «άλλους» είσαι; Με τα κολλητάρια σου; Δεν μίλησα ακόμα για εκείνη την πλευρά, δεν μίλησα.

Γιατί από εκεί, ναι μεν έχουμε  τουρνουά το σαββατοκύριακο αλλά μέχρι την Τετάρτη το πρωί δεν  υπάρχει καμία ενημέρωση για το τουρνουά. Στο μιλητό και εσείς; Μεταξύ σας; Μυστικά σαν την ΕΟΑΧΕ; Και όταν οι πελάτες (ναι, αυτοί που σας πληρώνουν πελάτες λέγονται) γκρινιάξουν, μην χάσουμε την ευκαιρία να τους ειρωνευτούμε.

Και όχι μόνο τώρα. Και πριν, και πιο πριν, και ματα-πιο πριν. Ενημέρωση για τα πανηγύρια. Στο παρακαλετό από τους παίκτες μπας και δεηθεί κάποιος της διοργάνωσης, να σύρει το ταλαιπωρημένο του κορμί και να χυθεί πίσω από το γραφείο του, να πατήσει ο ON στον υπολογιστή του, να αποθέσει τα κουρασμένα του δάχτυλα του στο πληκτρολόγιο, και να δώσει κάποια πληροφορία. Να υποσχεθεί τις υπόλοιπες πληροφορίες τις οποίες μπορεί και να χρειασθεί να τις μάθουμε τηλεφωνικά πλέον (εμείς να ρωτήσουμε, όχι αυτοί να πας ενημερώσουν). Μπα; Χάρη μας κάνετε που διοργανώνετε πρωτάθλημα;  Χίλιες φορές DPL; Ε; Μας πειράζει; «Υπό την αιγίδα του EPBF το πρωτάθλημα μας», λέει όμως. Ξύθηκε ο Ούρλιχ  για την αιγίδα και για την γίδα και την γουρουνοπούλα, που στήσαμε εδώ στο Ελληνικό πανυγηράκι.

Συγκρίνω γεγονότα, ανακοινώσεις και υποσχέσεις. Και δεν μου βγαίνουν, και με όλους τα έχω, άρα. Νεκτάριε, παράτα την ομάδα σου, παράτα τους Αργοναύτες (τι εφεύρεση και αυτή) και κάνε τον Αρχιδιαιτητή. Paintball  ξέρεις, κανονισμούς ξέρεις, κύρος έχεις. Κάντο για το καλό, κάνε την ανάγκη φιλοτιμία, κάνε το για όποιο λόγο θέλεις. Γκλινγ! Αρκετά πολλά ευρώ κάτω το κόστος διοργάνωσης με την μία. Οι υπόλοιποι Έλληνες διαιτητές τα πάνε καλά αλλά θέλουν δουλειά και υπομονή. Κανείς δεν γεννήθηκε Euroref.  Μια που ούτε εμείς είμαστε pro παίκτες  έ; Ωχ! Τι; Έτσι νομίζαμε; Ωχου τα καημένα τα κροκοδειλάκια!!!  

Και εσύ Κώστα, άσε τα πρωταθλήματα. Έχεις κάτι καλοθελητές γύρω σου που σου ψιθυρίζουν στα αυτιά για το τι μπορείς να κάνεις μόνος και να μεγαλουργήσεις, και να σβήσεις τον ανταγωνισμό και να πάρουμε την Πόλη, με μόνο σκοπό τους να την βγάζουν τζάμπα, ή να πάνε κόντρα σους άλλους στους οποίους δεν κατάφεραν να την βγάλουν τζάμπα.

Δεν ξέρω που θα πάει το speedball. Όπως είπα και στην αρχή, κάποιοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το Ελληνικό paintball. Ίσως γιατί ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες οπότε δεν πάνε να πνιγούν οι άλλοι (τους οποίους για αδιευκρίνιστους λόγους δεν γουστάρουμε και πολύ), εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε. Θα μείνουν και οι πεισματάρηδες;  Οι χοντρόπετσοι; Χοντρόπετσοι είπα. Το έψαξε κανείς τι φαρσοκωμωδία παίχτηκε στο Millennium του Λονδίνου; Που μηδενίστηκε με disqualification η Β’ ομάδα των Αργοναυτών. Ο φίλτατος Νεκτάριος παρανόμησε (ναι, ο ίδιος που του πρότεινα πιο πάνω να αναλάβει head ref). Όχι δεν έκλεψε εκκλησία. Ούτε μπέρδεψε και οδηγούσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου, πάτησε 7 γριούλες, και καρφώθηκε στην είσοδο του Harrods . Μπήκε ο άνθρωπος να παίξει με τους Βου που είχαν θέμα με παίκτες, ενώ ήταν δηλωμένος (και έπαιξε ) με τους Α. Και τι νομίζετε; Ότι ο Μπένι Χιλ που διαιτήτευε ήξερε απ’έξω και ανακατωτά τις πλήρης συνθέσεις όλων των ομάδων και σακουλιάστηκε ότι ο Νεκτάριος (τον οποίο αναγνώρισε από την μάσκα και την μπαντάνα αμέσως) παίζει με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας; Α, δεν νομίζεται ότι έγινε έτσι. Πάλι καλά. Η κατάρα της φυλής μας έγινε. Κάποιος, ο οποίος γνώριζε για την επικείμενη «παρανομία» και τα είχε μαζεμένα του Νεκτάριου, φόρεσε την κουκούλα  και το σφύριξε στην διοργάνωση, και τον τσακώσανε με συνοπτικές διαδικασίες, τον οδηγήσανε για ανάκριση στα υπόγεια της Scotland Yard και τον απέλασαν πάραυτα. Το ότι ο κουκουλοφόρος τσαλάκωνε τις προσπάθειες και τα χρήματα των παιδιών της ομάδας, λίγο τον ένοιαξε. Το ότι μπορεί να αμαύρωνε το όνομα της Ελλάδας, πάλι λίγο τον ένοιαξε (εδώ θα μου πείτε ότι υπάρχει ο lobby των «μη μιλήσεις κατά των Τούρκων και άλλων βαρβάρων και μην αγαπάς την πατρίδα σου, αλλά να είσαι ανοιχτόμυαλος όπως εμάς τους large paintball pro shit παίκτες» στο PBZone, όπου ξεπετάγονται οι πουθενάδες -δεν θα χρησιμοποιήσω πολιτικούς όρους αν και ξύνομαι- για να την πουν στον καθένα που δεν συμφωνεί μαζί τους, και δεν παίζει 37 χρόνια paintball).

Βλέπω και από την άλλη μερακλίδικες προσπάθειες όπως αυτή του Ασπρόπυργου με την γηπεδάρα speedball πολλών κανταρίων που φτιάξανε, και που οι άνθρωποι ελπίζουν να πάνε το paintball μπροστά. Φίλοι μου, κάποιοι έχουν άλλη άποψη. Κάντε τους το συντομότερο στην άκρη.

Εικάζω ότι την επόμενη σεζόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχουμε ένα κοινό πρωτάθλημα πάλι. Αλλά με συνολικά λιγότερες ομάδες. Η οικονομική κατάσταση, ακόμα και με το να πέσουν οι τιμές, θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις ομάδων. Θα γυρίζουμε και σε αμιγώς Ελληνική (και οικονομικότερη) διαιτησία, σε ένα μικιμάου Race to 2 (για να μην πω 5 man), και σε πεδία μόνο στην Αθήνα.

Save Greek Speedball. Save the whales! Free Willy!