Τετάρτη

CONFLICT: ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ


Επειδή μετά από πολύ καιρό υπήρξε διοργάνωση (το 2ο Conflict της νέας περιόδου – 103ο event που διοργανώνουμε ή συνδιοργανώνουμε από το 2002) της οποίας το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο από πλευράς συνολικής ποιότητας σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να προσφέρουμε στον χώρο, θα θέλαμε πολύ σύντομα να αναφερθούμε σε αυτό, όπως ακόμα και σε ορισμένες από τις τοποθετήσεις παικτών που έγιναν γύρω από αυτό δημόσια.


Αρχικά να πούμε ότι το 2ο φετινό Conflict ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, και ίσως ένα από τα δυσκολότερα από την στιγμή που δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα το 2008, απαιτώντας ταυτόχρονα πολλά skills (CQBwoodsball, τακτικές πεζικού, κτλ) από τις ομάδες, μαζί με καλή φυσική κατάσταση.

Η καθυστέρηση έναρξης οφειλόταν στην πολύ κακή τύχη ότι όλοι οι νέοι σωλήνες του αεροσυμπιεστή είχαν λάθος εξαρτήματα πάνω, (ακόμα και οι εφεδρικοί), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η καθυστέρηση. Εδώ να ευχαριστήσουμε τον Ζήση από την Θήβα ο οποίος μετέτρεψε εξάρτημα και έγινε εφικτή η πραγματοποίηση του τουρνουά.

Η θέση του Respawn αποδείχθηκε εκ των υστέρων λάθος, λάθος το οποίο θα μπορούσε να διορθωθεί και να πραγματοποιηθεί επανάληψη του πρώτου γύρου παιχνιδιών εάν δεν είχε ήδη καθυστερήσει το όλο πρόγραμμα λόγω του προβλήματος με τον αεροσυμπιεστή. Οπότε η θέση του Respawn ήταν η αιτία για αρκετά από τα παράπονα των παικτών κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Η δυσκολία επόπτευσης στην αποστολή «Fix Oil Rig» (στο «δάσος» όπως αναφερόταν) έγινε αντιληπτή από το πρώτο παιχνίδι, και άμεσα εφαρμόστηκε συμπληρωματικό σύστημα ελέγχου των χτυπημένων παικτών που έπρεπε να κάνουν Respawn, οπότε και διορθώθηκε το «πρόβλημα».

Οι αποστάσεις που έπρεπε να διανύσουν οι παίκτες, αν και δεν ήταν μεγάλες, απαιτούσαν όμως ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση, πράγμα που αποδείχθηκε αρνητικό στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Σε ένα μελλοντικό τουρνουά ίδιου τύπου οι αποστάσεις και οι χώροι θα είναι πολύ πιο μαζεμένοι.  

Ο αριθμός των διαιτητών αποδείχθηκε τελικά μικρός για να επιτελέσει αποτελεσματικό το έργο του σε όλα τα «μέτωπα», πράγμα που θα ληφθεί υπ΄όψιν στον σχεδιασμό μελλοντικών παρόμοιων τουρνουά.

Η απόφαση για αποχώρηση των Werewolves από το Conflict μετά την πρώτη τους φετινή συμμετοχή, αν μη τι άλλο μας λυπεί, αλλά μετά από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον επικεφαλής της ομάδας, θεωρούμε ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σεβασθούμε την απόφαση της ομάδας, αν και δεν θεωρούμε ότι χρειαζόταν να αποχωρήσει. Οι Werewolves είναι μια ομάδα με συνεχή και έντονη παρουσία στον χώρο τα τελευταία χρόνια και βοήθησε ιδιαίτερα (και συνεχίζει να βοηθάει) στην ανάπτυξη του Ελληνικού tactical και military simulation paintball, οπότε πιστεύουμε ότι η παραμονή τους στο κορυφαίο ίσως πρωτάθλημα tactical paintball παγκοσμίως, μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει. Οι οποιεσδήποτε έντονες (μεταξύ φίλων θέλουμε να πιστεύουμε) τοποθετήσεις σε διαδικτυακό διάλογο, πιστεύουμε ότι έχουν γίνει εν βρασμώ ψυχής, μια που ο καθένας μπορεί να θεωρεί την ομάδα του αδικημένη από διάφορους παράγοντες (από την διαιτησία, από την διοργάνωση, από «κλέψιμο» άλλης ομάδας, από την αδιαφορία των «συμμάχων» για τον κοινό σκοπό, από την συμπεριφορά και το λεξιλόγιο, κτλ), και θα ήταν σοφό να γινόταν μετά από δεύτερη και τρίτη σκέψη, ή ακόμα και μετά από μια κουβέντα αφού παρέλθει ο «βρασμός», μια που σε μια Δημοκρατία στην οποία όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν), είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν για την υπομονή και την συνεργασία που επέδειξαν, και να είναι σίγουρες ότι η συνέχεια τόσο του Conflict όσο και των υπόλοιπων διοργανώσεων που ετοιμάζονται, θα είναι αντάξιες την ποιότητας της οποίας έχουμε συνηθίσει να προσφέρουμε.

Ακόμα να συγχαρούμε την ομάδα των Winter-X για την πρώτη τους πρωτιά που κατέκτησαν σε τουρνουά Conflcit.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το Paintballmarket για την χορηγία του στην δωροθέτηση με κουτιά paintballs της νικήτριας ομάδας του τουρνουά.

Ραντεβού στο επόμενο, επανασχεδιασμένο και απαιτητικότερο Conflict Commando.

Για την Διοργάνωση

Γιώργος Αδαμίδης