Παρασκευή

HPBL - HELLENIC PAINTBALL LEAGUE 2012

HPBF 2012
Hellenic Paintball Federation 

(υπό την αιγίδα του EPBF: European Paintball Federation)


Για την σαιζόν του 2012, το Hellenic Paintball League θα διεξαχθεί σε τέσσερα αγωνιστικά σκέλη μιας ημέρας σε μια μόνο κατηγορία, αυτή του X-Ball Race to 3 (Millenium Rules), συμπεριλαμβανομένου και του Mediterranean League.

Επιπρόσθετα, την προηγούμενη ημέρα εκάστοτε αγωνιστικής (το Σάββατο δηλαδή) στο πεδίο που φιλοξενείται η διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα ξεχωριστό αυτοτελές τουρνουά 3-man, με εξαίρεση το Mediterranean league όπου οι αγώνες 3-man του Σαββάτου αποτελούν ξεχωριστή αγωνιστική κατηγορία.


Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για το HPBF 2012 ανέρχεται σε 150 ευρώ ανά σκέλος.
Η διοργανώτρια αρχή του HPBL, μετά από συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία ώστε να γίνει sponsor του πρωταθλήματος, είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στις 12 πρώτες ομάδες οι οποίες θα προπληρώσουν το ποσό της συμμετοχής τους, 50% έκπτωση. Το συνολικό δηλαδή κόστος ανά ομάδα και για τα 4 σκέλη ανέρχεται στο ποσό των 375 ευρώ.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την συμμετοχή των μελών της ομάδας και στα 4 μίνι τουρνουά της προηγούμενης ημέρας.

Να σημειωθεί ότι η έκπτωση ισχύει μόνο για τα σκέλη τα οποία θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Λόγω αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων της διοργάνωσης, το Mediterranean League διατηρεί το δικαίωμα να έχει τις δικές του χρεώσεις.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει μόνο στο 3 man event, η συμμετοχή ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά ομάδα

Όσον αφορά τις χρωμόσφαιρες, σε κάθε σκέλος, θα προσφέρονται 3 ποιότητες μπίλιας με τιμή 35, 40 και 45 ευρώ αντίστοιχα.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής μιας ομάδας στην διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά μέσω e-mail ενός αντιπροσώπου της στους διοργανωτές, μέχρι την λήξη της προθεσμίας του εκάστοτε σκέλους. Την πρώτη φορά που δηλώνει μια ομάδα συμμετοχή στην διοργάνωση, ο αντιπρόσωπος θα πρέπει να κοινοποιεί και το ενεργό roster των παιχτών που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο προκείμενο σκέλος.

Περαιτέρω αλλαγές στην σύσταση των ομάδων (προσθήκες στο roster, μεταγραφές) θα πρέπει να κοινοποιούνται μέσω e-mail στην διοργάνωση ακολουθόντας την προβλεπώμενη διαδικασία (δείτε την ενότητα ομάδες παρακάτω).
Στην δήλωση συμμετοχής & σύστασης ομάδας παρακαλείσθε όπως δηλώσετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του κάθε παίχτη (όχι nicknames) όπως αυτό αναγράφεται σε κάποια ταυτότητα ή διαβατήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση του από την γραμματεία ή τους διαιτητές.

Περιορισμένες θέσεις και Σειρά Προτεραιότητας
Με γνώμονα την ορθή και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, κάθε αγωνιστικό σκέλος (εκτός του Mediterranean League που έχει δικούς του κανόνες διεξαγωγής) θα κλείνει στις  12 ή 16 ομάδες, καθώς τα προκριματικά θα διεξάγονται σε ομίλους των 4 ομάδων. Σειρά προτεραιότητας θα δίνεται στις ομάδες που έχουν προπληρώσει το κόστος συμμετοχής, είτε αυτό για την σαιζόν είτε είναι για την συγκεκριμένη αγωνιστική.

Σε περίπτωση που κάποιες ομάδες δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν λόγω περιορισμένου χώρου σε κάποιο σκέλος, οι παίχτες τους είναι ελεύθεροι να ενισχύσουν άλλες ομάδες που συμμετέχουν χωρίς να χρεωθούν αμφότεροι κάποια μεταγραφή για την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Διαιτησία & Πειθαρχικές Διαδικασίες
Για την αγωνιστική σαιζόν του 2012, κύριος υπεύθυνος για τα δρώμενα εντός του αγωνιστικού χώρου είναι και πάλι ο αρχι-διαιτητής Jaques Lerios. Σε περίπτωση που κάποιο παράπτωμα απαιτεί περαιτέρω αντιμετώπιση (αντιαθλητική συμπεριφορά, χειροδικία, παραβίαση των κανονισμών περί σύσταση ομάδος, κλπ) θα μεταφέρεται το ζήτημα στο πειθαρχικό συμβούλιο της διοργάνωσης όπου θα κρίνεται το αν θα πρέπει να αποδοθούν περαιτέρω διοικητικές ποινές (αποκλεισμός επιπλέον αγωνιστικής - αποκλεισμός από την διοργάνωση) στους παραβάτες.

Σύσταση Ομάδων
Για την αγωνιστική σαιζόν του 2012 έχει αποφασισθεί η σύσταση των ομάδων (roster) να είναι κλειστή και να μην επιτρέπεται σε έναν παίχτη να συμμετέχει σε περαιτέρω από μια ομάδες. Ο μέγιστος αριθμός παιχτών που μπορεί να έχει μια ομάδα στο roster της είναι 16, και θα πρέπει να έχουν δηλωθεί είτε στην αρχική δήλωση συμμετοχής, είτε με νέο e-mail στην διοργάνωση πριν την λήξη της προθεσμίας εγγραφών για το επόμενο σκέλος.

Κάθε παίχτης έχει δικαίωμα να κάνει μια μεταγραφή κατά την διάρκεια της σαιζόν. Με τον όρο μεταγραφή αναφερόμαστε στην οριστική και αμετάκλητη μετακίνηση του παίχτη από το roster της μιας ομάδας σε αυτό μιας άλλης. Για την υλοποίηση της μεταγραφής χρειάζεται να αποστείλλει σχετικό e-mail και ο παίχτης, και ο εκπρόσωπος της νέας ομάδας στην οποία μεταφέρεται.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αποδεχτεί μέχρι 4 μεταγραφές κατά την διάρκεια της σαιζόν.
Έξαιρεση στο παραπάνω αποτελεί η περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω περιορισμένου χώρου, όπως αναφέρεται παραπάνω.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής & Χώροι
·         11/03/2011 - XTREME Paintball Μαλακάσα
·         22/04/2011 - The Med Cup, Dynamite Paintball Θεσσαλονίκη
·         10/06/2011 - Play Paintball Σπάτα
·         23/09/2011 - Sniper Club Παλλήνης
[έχει ενημερωθεί το Ημερολόγιο του Paintballnet]



Τρόπος Διεξαγωγής
Κάθε αγωνιστική χωρίζεται σε μια προκριματική και σε μια τελική φάση. Στην προκριματική φάση οι ομάδες μοιράζονται σε ομίλους των 4 ομάδων και παίζουν μεταξύ τους, και στην τελική φάση προκρίνονται 4 (είτε μια από κάθε όμιλο αν υπάρχουν 16 ομάδες ή η πρώτη κάθε ομίλου και η δεύτερη καλύτερη overall). Οι ομάδες βαθμολογούνται στο τέλος κάθε αγωνιστικής με βάση την τελική τους κατάταξη.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση/διευκρίνηση επί της διοργάνωσης, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τους υπευθύνους της διοργάνωσης: Νεκτάριο Σταμπολίδη (info@paintballclub.gr /+0030 6937177793) και Χρήστο Παληογιώργο (chpal@ktpae.gr /+306937027639).

Για δηλώσεις συμμετοχής, θα αναρτώνται οι σχετικές πληροφορίες στην σελίδα κάθε σκέλους.


FAQ (Frequently Asked Questions)

Τι είναι αυτό το EPBF;
Το EPBF (European Paintball Federation) είναι η οργάνωση που υποστηρίζει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις αγωνιστικής χρωματοσφαίρισης (Millennium Series, FPS, PLP, DPL, PFU, κλπ), και στα πλαίσια της προσπάθειας μας να αναδείξουμε περισσότερο την ελληνική αγωνιστική χρωματοσφαίριση φέτος  αποφασίσαμε να ενταχθούμε υπό την αιγίδα της. 

Επιπρόσθετα, οι ομάδες που συμμετέχουν στο HPBL θα παίρνουν πόντους και για το EPBF Ranking τους, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για τις ομάδες που παίζουν και στο εξωτερικό σε άλλες EBPF διοργανώσεις.  Οι ακριβείς λεπτομέρειες της ένταξης του HPBL 2012 στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με την ευρωπαϊκή αρχή.  Το όχι αμελητέο κόστος ένταξης το επωμίζεται η διοργάνωση του HPBF γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη κίνηση για την προώθηση του αθλήματος.