Δευτέρα

CALL TO DUTY - VIETNAM: DEBRIEFING ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρουσιάζουμε το debriefing του παιχνιδιού:


Στα βόρεια υψίπεδα είχε γίνει ρίψη ολιγομελούς ομάδας SPETSNAZ μαζί με εφόδια για τους Vietcong: καύσιμα, βλήματα RPG  και 2 πυροσωλήνες. 

Οι Vietcong θα έπρεπε να ξεκινήσουν το δάσος Phan La, να έρθουν σε επαφή με τους Ρώσους, ώστε να παραλάβουν τα εφόδια. Αποστολή τους να εφοδιάσουν 3 κρύπτες (την βάση και άλλες δύο στο δάσος Dong Tri. Τέλος θα έπρεπε να τοποθετήσουν τους δύο πυροσωλήνες στον ναό δυτικά της βάσης των Πεζοναυτών -οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα τόσο για την τοποθεσία των κρυπτών, όσο και της βάσης των Vietcong αλλά και του σημείου που βρισκόντουσαν οι Ρώσσοι με τα εφόδια.


Ταυτόχρονα ομάδα Ειδικών Δυνάμεων των Αμερικανών βρισκόταν από την αρχή στο δάσος Dong Tri σε αποστολή ανεύρεσης των κρυπτών, αλλά γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από Vietcong που κινούνταν προς τα βορειοδυτικά και μετά από κάποιες απώλειες αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν.

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι, οι Vietcong κινήθηκαν προς τα υψίπεδα αλλά και προς το χωριό Quang Ky καταλαμβάνοντας το για λίγο, αλλά η συντονισμένη αντεπίθεση των Αμερικανών , (με αιχμή του δόρατος τους παίκτες από την Βουλγαρία),  πίεσε πίσω τους Vietcong περιορίζοντας τους στην κοιλάδα Shau και δημιουργώντας τους πολλές απώλειες.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο των Πεζοναυτών ανακάλυψε το σημείο ρίψης των εφοδίων, και μετά από λίγο κατάφερε να εξουδετερώσει την άμυνα και να μεταφέρει όλα τα υλικά πίσω στην βάση τους.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού οι ομάδες είχαν αποστολή να καταλάβουν την αντίπαλη βάση, προστατεύοντας ταυτόχρονα την δική τους. Χωρίς να το γνωρίζουν οι Αμερικάνοι, οι Vietcong είχαν την μισή δύναμη τους στα βόρεια υψίπεδα. Νωρίς οι ανυπόμονοι VC επιτέθηκαν από ψηλά τους Αμερικανούς που κινούνταν στο χωριό Quang Ky και προς το δάσος του Dong Tri, αλλά μια εμπροσθοφυλακή αποτελούμενη κυρίως από παίκτες από την Αλεξανδρούπολη, ανέβηκε από δυτικά και βήμα-βήμα πίεσε και ανάγκασε σε υποχώρηση τις δυνάμεις των Vietcong . Από το το σημείο εκείνο και μετά, οι VC ανέπτυξαν μια γραμμή άμυνας στα όρια της κοιλάδας Shau και του δάσους Dong Tri, με επικές μάχες μέσα στη ζούγκλα, με προσπάθειες πλαγιοκόπισης των Αμερικανών από α βόρεια, αλλά και με μια ισχυρή προσπάθεια αντεπίθεσης με επικεφαλής τον ίδιο τον Στρατηγό των Vietcong, όμως  με τους Πεζοναύτες να κερδίζουν δύσκολα και με μεγάλο κόστος  λίγα μέτρα κάθε τόσο, πιέζοντας τελικά τους Βιετκόνγκ στα χαρακώματα της κοιλάδας.

Όμως από τα βόρεια, στοιχείο αναγνώρισης των Πεζοναυτών, μπήκε στην ζούγκλα σε προσπάθεια ανεύρεσης της βάσης των Vietcong , οι οποίοι σιωπηλά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ανακάλυψαν και κατέλαβαν την βάση των VC, αναμένοντας την λήξη του παιχνιδιού. Αν και κάποια στιγμή έγιναν αντιληπτοί από τους Vietcong , οι μεμονωμένες προσπάθειες των δεύτερων να μπουν στο δάσος ώστε να ανακαταλάβουν την βάση τους δεν είχαν καμία τύχη μια που δεν μπορούσαν (λόγω της πίεσης των Αμερικανών από κάτω) να εμπλέξουν σημαντικές δυνάμεις και αποτελούσαν εύκολο στόχο για τους αθέατους Πεζοναύτες του Radoslav.

Το παιχνίδι τελείωσε με νίκη των Αμερικανών.