Τρίτη

H εξέλιξη του CONFLICT MilSim League

Το αρχικό σχέδιο του logo της σειράς
Με την ευκαιρία του επερχόμενου 3ου σκέλους του CONFLICT Milsim League, θα επιχειρήσουμε μια πρώτη γρήγορη προσέγγιση στην εξέλιξη  του πιο απαιτητικού ίσως πρωταθλήματος Military Simulation Paintball παγκοσμίως.

Το CONFLICT ξεκίνησε δειλά-δειλά το 2008 σαν division του πρωταθλήματος rec paintball, RPPL. Ήταν τότε για πρώτη φορά που οι διοργανωτές του RPPL, Paintballonline και "Δέξον Paintball" τόλμησαν να ανασύρουν του Milsim από τις σκιές της Ελληνικής paintball σκηνής, και να προσπαθήσουν να το αναδείξουν σαν ισότιμο των Speed και Rec που κυριαρχούσαν έως τότε το ενδιαφέρον του κόσμου.



Η ιδιαιτερότητα του CONFLICT σε σχέση με τα υπόλοιπα Milsim και σεναριακά πρωταθλήματα, είναι ότι κάθε σκέλος έχει διαφορετικό gameplay με αποτέλεσμα να απαιτεί από τις ομάδες να είναι καλές σε πολλά είδη παιχνιδιού καθώς και να έχουν υψηλή προσαρμοστικότητα, και όχι να τελειοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο είδος τουρνουά

Το 2008 λοιπόν τελείωσε με 4 σκέλη, όπου συμμετείχαν συνολικά 8 ομάδες, με μέσο όρο 6 ομάδες ανά τουρνουά, αλλά με τις βάσεις να έχον τεθεί για την ερχόμενη περίοδο. Στο site του Conflict μπορείτε να δείτε τόσο την κατάταξη στα τουρνουά, όσο και τις δηλώσεις παικτών και ομάδων που δημοσιεύθηκαν κυρίως στο PBZone σε όλη την διάρκεια της περιόδου.

Το 2009 το CONFLICT ξεκίνησε λαβωμένο από την απαξίωση από κάποιες από τις ομάδες, που η απαιτητική διαγωνιστική μορφή του "υποβίβασε" σε σχέση άλλες ομάδες οι οποίες με σοβαρή και επίπονη δουλειά είχαν φθάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Παρ'όλα αυτά το 2009 συμμετείχαν συνολικά 15 ομάδες σε 4 τουρνουά, με μέσο όρο 7,25 ομάδες σε κάθε ένα. Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος, και το πρωτάθλημα κρίθηκε στο τελευταίο τουρνουά.

Το 2010 πλέον το CONFLICT φάνηκε να κερδίζει το στοίχημα που μπήκε το 2008, συγκεντρώνοντας στα 3 τουρνουά (όπως και στο test event) σχεδόν 15 ομάδες στο καθένα, και με το επίπεδο ανταγωνισμού να έχει φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, καταστώντας σχεδόν κάθε παιχνίδι, αμφίρροπο derby.

Το σημαντικό όμως είναι ότι πλέον το milsim paintball θεωρείται ένα από τα κυρίαρχα είδη paintball στην Ελλάδα, και σε καμία περίπτωση "παρακατιανό" ή "για τους κολλημένους".