Τετάρτη

Σύστημα Θεσιθεσίας (WSPS) από τους Werewolves


Σύστημα Θεσιθεσίας (WSPS) από τους Werewolves

Καινοτόμοι, όπως πάντα, οι Werewolves στην milsim χρωματοσφαίριση κατάφεραν και υλοποίησαν ένα όνειρο 2 ετών.

Μέσα από την διαρκή συμμετοχή τους σε όλα τα σενάρια που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της ομάδας, και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, έγινε αντιληπτό η δημιουργία ενός εργαλείου που θα παρέχει την σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση για την ορθή τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί κάθε φορά.


Με τιμή σας παρουσιάζουμε το WSPS (Werewolves Squad Positioning System).


Μετά από έρευνα και εσωτερική ανάπτυξη από μέλη της ομάδας αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε σύστημα θεσιθεσίας (GPS) για την ομάδα των Werewolves σε πραγματικό χρόνο.


Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει ο αρχηγός της ομάδας, την ακριβή θέση των squad (ή ακόμα και των παικτών) σε δορυφορικό χάρτη με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να αγγίξει ακόμα (κάτω από ιδανικές συνθήκες) και τα 5 δευτερόλεπτα.

Μέλος της ομάδας ανέπτυξε ειδικό λογισμικό (πρόγραμμα) για πομπούς με χρήσιμες πληροφορίες επί της οθόνης.

Ο δέκτης μπορεί και παρακολουθεί με διαφορετικά χρώματα και ονόματα το κάθε πομπό μέσα από εφαρμογή που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της ομάδας των Werewolves.
Τέλος παρέχει ιστορικότητα των κινήσεων όπου κατά την διάρκεια του debriefing της εκάστοτε διοργάνωσης, θα αποτελεί σημαντικό βοήθημα βελτίωσης της τακτικής που ακολουθήθηκε. 




Πληροφορίες:

Το GPS (Global Positioning System), Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας είναι ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης, το οποίο βασίζεται σε ένα "πλέγμα" εικοσιτεσσάρων δορυφόρων της Γης, στους οποίους υπάρχουν ειδικές συσκευές, οι οποίες ονομάζονται "δέκτες GPS". Οι δέκτες αυτοί παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για τη θέση ενός σημείου, το υψόμετρό του, την ταχύτητα και την κατεύθυνση της κίνησης του. Επίσης, σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό χαρτογράφησης μπορούν να απεικονίσουν γραφικά τις πληροφορίες αυτές.
Το σύστημα ξεκίνησε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και ονομάστηκε "NAVSTAR GPS" (Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System). Το δορυφορικό αυτό σύστημα ρυθμίζεται καθημερινά από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Σρίβερ (Schriever) με κόστος 400 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Έρχονται και άλλες καινοτομίες...

Hellenic Paintball Mil/Sim Team